woensdag 18 maart 2009

Na 6 maanden..

Nu zijn we goed 'ingewerkt' op het robotmelken. Het loopt nog steeds heel goed. In de afgelopen 6 maanden hebben we geen stilstand gezien door technische storingen. Enkel door een kapotte slang of afgetrapte beker kregen we wel eens een foutmelding.

Momenteel lopen 93 koeien op de robot, met 3.1 melkingen, en 4 ophaalvaarzen. Normaal gezien heb ik geen enkele koe met lactatie >1 die moet worden opgehaald (gebeurt wel eens bij tocht op klauwproblemen). Momenteel zijn we vaarzen aan het trainen en van de 12 die de afgelopen maand hebben gekalfd hebben moet ik er nog 3 ophalen...

Melkkwaliteit blijft vrij constant tussen 130-160 scc , kiem 7-10, coli meestal <10 maar 2 keer een verhoging gezien van 60 en 90, maar dat is blijkbaar geen abnormale zaak bij robotmelkers.

Werkdruk is door robotmelken zeker lager, als de vaarzen eenmaal getraind zijn dan is het 0-2 koeien ophalen , boxen reinigen en lijsten controleren. Maar vooral bovenop blijven zitten en geen steken laten vallen. Voeding blijkt ook een belangrijke rol te spelen .

Blijkt na 6 maanden dat de galaxy een goeie keuze is geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten