dinsdag 2 september 2008

Het is hier een tijdje stil geweest, maar we hebben natuurlijk niet stil gezeten. Er kruipt heel wat werk in de afwerking hier en daar. Nu moeten nog waterbakken worden aangesloten en dan zit het 'aansluitwerk' er voor ons op. Vandaag komt de coating op de vloer, morgen de krachtvoedervoorziening. Gisteren zijn alle inox leidingen aan elkaar gelast. Deze week moeten er nog 2 hekken voor de wachtruimte worden geplaatst, de uiers geschoren en de koeien voorzien van hun poot- en halsband.
De finale opstartdatum staat op dinsdag 9 september.


3 opmerkingen:

  1. Ik volg je blog dagelijks, even kijken hoe de vorderingen zijn. Ziet er al netjes uit. Mooi compact allemaal. Wij zelf gaan in december/ januari starten met 2 delaval vms robotten, in twee groepen en de robotten aan de voorkant van de 2 plus 2 rijige stal.

    Wat is de afstand van de tank naar de robot ruimte? En op wat voor manier wordt de melk verpompt? (tussenopslag of gelijk met 1 leiding/ voorkoeling?

    Wij hebben er zelf voor gekozen om een silotank naast de stal te plaatsen zodat de afstand tot tank minimaal is.

    veel sterkte er mee, ben benieuwd hoe het gaat draaien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik ook ff mag blaten: de afstand naar de tank maakt voor zover ik weet niet zo heel veel uit, als de melk 1-maal in de leiding zit en die leiding loopt netjes recht en is netjes glad van binnen(koppelingen?) dan maakt het verder niet zo heel veel meer uit of het nu 5 of 15 meter leiding is. Wat wel meespeelt is het materiaal waarvan de leiding is gemaakt en of je een voorkoeler bij de robot(s) gebruikt. Een voorkoeler heeft een positief effect op je zuurtegraad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De melkleiding is ongeveer 35 meter waarvan er 12 meter met een buis-in buis voorkoeler is voorzien. Alle leidingen zijn gelast, en voor zover ik kon zien zijn die lasnaden binnenin bijzonder strak.

    BeantwoordenVerwijderen